Onze klanten verleiden met taal: dat is de vraag waarmee ik Janneke in het voorjaar van 2015 benaderde. Bij Kunstencentrum Cultura wilden we graag meer enthousiasmerende en professionele teksten om mensen uit te nodigen om mee te doen aan onze cursussen. Janneke herschreef onze oude teksten voor onze internetpagina, de jaarlijkse brochure en onze brief aan cursisten. Ze wist onze doelstellingen en wensen goed te vertalen in heldere, aansprekende teksten die prima aansluiten bij onze doelgroepen. We kunnen dankzij Janneke ons cursusaanbod nu op een sprankelende, frisse manier presenteren!

Mirjam van den Berg

Coördinator Educatie, Cultura Kunstencentrum

Bereik met duidelijke tekst duidelijk effect

Als tekstschrijver voor het internet kan ik je helpen met deze diensten:

  • Heb je nieuwe tekst nodig? Ik heb kennis over & ervaring met schrijven van webteksten (content) en strategische trefwoorden waar zoekmachines van houden. De lezer van vlees en bloed staat bij mij altijd centraal. Bovendien proberen zoekmachines zoveel mogelijk te doen alsof ze mensen zijn. Dus bij een goede tekst snijdt het mes aan twee kanten: je hebt een tekst die lezers snel(ler) vinden als ze googelen en daarna graag lezen. Op de pagina Optimaal op het web vind je meer informatie over het optimaliseren van de vindbaarheid van websites.
  • Heb je al tekst maar wil je er meer effect mee bereiken? Ik breng structuur aan in teksten en doe eindredactie. Voor als je veel te vertellen hebt, maar niet als een waterval alle informatie over je lezers uit wilt storten. Een slimme structuur van je webtekst helpt je lezers verder.
  • Wil je je online presentatie verbeteren? Of weten hoe je online overkomt? Ik geef je feedback hoe je je als ondernemer online presenteert en adviseer je hoe het nog sterker kan. Als ondernemer kan je niet meer volstaan met een website in de vorm van een visitekaartje. Maar wat vertel je waar, en hoe? Moet je bloggen? Moet je iets met Facebook? En wat is een goed profiel op LinkedIn? Dat voelt soms als veel en onoverzichtelijk aan. Feedback geeft je inzicht in hoe je je presentatie kan verbeteren. En ik kan je begeleiden naar een overzichtelijke en gestructureerde internetstrategie die niet al te veel tijd kost.

Portfolio

  • Promotieteksten schreef ik o.a. voor Kunstencentrum Cultura (jaarbrochure en teksten site over cursussen), Data Matters (website, brochure leertraject e-depot) en GGZ Nederland (communicatie landelijk congres Patiëntveiligheid 2014).
  • Verantwoordingsteksten schreef ik o.a. voor een commissie van het Ministerie van Veiligheid en Justitie (jaarverslag 2014 en 2015) en onderzoeksverslagen voor de Nederlandse vereniging voor Psychiatrie (onderzoek interne aantekening) en GGZ Nederland (inventarisatiestudie transitie langdurige zorg).

Duidelijkheid zorgt dus voor tekst met effect. Laat woorden voor je werken en ga voor de duidelijkheid.

Mijn website voldeed prima als online visitekaartje: het gaf een goed beeld van mijn dienst ‘Relatiecoaching’ en van mij als coach en therapeut. Mensen die door mij of anderen waren doorverwezen naar de site waren enthousiast. Ik miste ook wat: vindbaarheid, en dat Lief en Leed bovenaan kwam in de zoekresultaten.

Janneke heeft me laten zien hoe belangrijk het is dat je publiek je kan vinden als het je zoekt, door het gebruik van de goede zoekwoorden. Ze deed voorstellen waar ik me in kon vinden en hielp me de website te vereenvoudigen en tegelijkertijd te verrijken. Het was een samenwerking met veel overleg en ‘kijk maar eens of het je zo iets lijkt’. Da’s fijn, want ik ben een zeur, als het op tekst aankomt 😉

De website is nu veel levendiger, logischer en meer áf. En nog geen week nadat het stukje over EFT-relatietherapie mét call-to-action online was, werd ik benaderd door een stel dat daar informatie over wilde. Het werkt, kortom!

Hermine Kroon

Relatiecoach, Lief en Leed relatiecoaching