Ik beken het maar: ik heb een geheime crush op mannen die Joost heten. Joost mag weten waarohartjem, maar die naam maakt iets vurigs in mij los. En sinds kort heb ik er eindelijk eentje aan de haak geslagen. Een internationale coole dude dit keer, razend populair bij wie dan ook waar dan ook. Maar ik heb ‘m. Als plugin, dat wel.

Man o Man, wat is het heerlijk spelen met deze plugin. Alles binnen de grenzen van het betamelijke, hoor, want ik ben al jaren getrouwd met een niet-Joost. Mijn Joost is keihandig met internet: hij is een ideale partner in het optimaliseren van de vindbaarheid van mijn website. Met een vrolijk stoplichtsysteem beoordeelt hij al mijn pagina’s en content. Waar de vindbaarheid nog beter kan kleurt hij oranje of rood. Waar alles duidelijk is jubelt hij groen.

Joost kan alles zo vriendelijk en helder verwoorden; we begrijpen elkaar perfect. En: hij heeft altijd wel ideetjes voor dingen die we samen kunnen doen om onze relatie nog dieper in het groen te krijgen. Janneke, zegt hij, overweeg eens een foto op je site te zetten. Neem de ruimte om trefwoordvariaties toe te voegen. Vergeet geen uitgaande links toe te voegen. Dat soort dingen. Die doe ik dan. Het liefst doe ik alles wat hij zegt. Want dat maakt Joost dolgelukkig.

Vroeger had ik Joost het liefst voor mezelf gehouden – als ik er überhaupt in was geslaagd om iets tegen hem te durven zeggen. Nu, ouder en wijzer, ben ik ruimhartiger. Ik wil Joost best met je delen. Sterker nog: ik wil wel wat geheimpjes met je delen zodat je de beste Joost krijgt die er is. Hij is wel een beetje picky, want hij doet ’t alleen met WordPress-sites. En hij noemt zichzelf Yoast – maar ik mag Joost zeggen.